de Beautyzaak

De Beautyzaak is de schoonheidssalon te Alkmaar van Dagmar van Heugten. Dagmar had goed nagedacht over haar website en een aantal websites van collega-schoonheidsspecialistes bekeken.

Het was al vrij snel duidelijk dat zij de website in de kleurstelling paars/wit wilde hebben. Verder wilde zij een heldere website met mooie afbeeldingen. De vormgeving liet ze gaarne aan mij over. Af en toe bekeek ze de status van haar website en liet dan weten wat ze goed vond of anders wilde. Bijvoorbeeld het menu in zwarte hoofdletters en een dun zwart lijntje rond de foto's. Uiteindelijk is de website helemaal naar tevredenheid geworden.

Het kiezen van de domeinnaam bleek wat lastig: er was al een andere schoonheidssalon die het door haar gewenste domein www.debeautyzaak.nl in gebruik had. Even hebben we overwogen om www.debeautyzaak.nu als domein te gaan gebruiken, maar dat zou waarschijnlijk verwarring geven.

Dagmar wil in de nabije toekomst haar website aanvullen met een webshop voor schoonheidsartikelen. Bij het ontwikkelen van de website is hier al rekening mee gehouden.

De website van de Beautyzaak wordt goed bezocht en Dagmar is tevreden over het aantal klanten die zij mag verwelkomen in haar schoonheidssalon.

De website is ontwikkeld m.b.v. het content management systeem Wordpress,

Als je haar website ook eens wilt bekijken kan dit door te klikken op : www.beautyzaak.nl

Ook wilde Dagmar een visitekaartje dat in stijl was met haar website. Omdat ze nog geen concreet idee had heb ik een paar concept-ontwerpen opgesteld voor de beeldvorming. Uiteindelijk koos Dagmar voor een rustige strakke vormgeving.

Onderstaand een paar concepten en het visitekaartje dat het uiteindelijk geworden is.